De administratieve ingrediënten van lokale lekkernijen

“Wij werken veel met kleine, lokale leveranciers in ons restaurant. We halen ons brood bij Loeffen, hebben verse friet van de Taurus en Wereldtuin Verdeliet levert de groenten. Voor onze administratie zochten we dus ook een partij uit Cuijk. Het is Cijfeurs geworden, omdat we minder tijd aan onze boekhouding wilden besteden.

Bij Smaak kiezen we ervoor om met ambachtelijke, verse producten te werken. We onderscheiden ons daarnaast met onze grill. Maar juist die keuze voor vers en lokaal; zorgt ook voor extra administratiewerk. We krijgen veel meer kleine facturen. Daarnaast hebben we in onze branche natuurlijk te maken met veel verschillende btw-tarieven. Dat kun je natuurlijk net als vroeger allemaal zelf inboeken, maar in deze tijd kan dat gelukkig veel eenvoudiger. En dan heb je ook meteen up-to-date inzicht in hoe de zaken gaan. Dat bespreken we ook tijdens onze kwartaalbesprekingen.

Inmiddels hebben we ruim 20 personeelsleden. Omdat er veel oproepers bij zitten, is het maken van de loonstrookjes een flink karwei. Dat kunnen we gelukkig ook uitbesteden aan Cijfeurs. Dan kunnen wij ons richten op wat we echt leuk vinden: klaarstaan voor onze gasten.”

Ronald Zeelen – Restaurant Smaak

Het bericht De administratieve ingrediënten van lokale lekkernijen verscheen eerst op NOAB.