Erfbelasting


2023 is net om de hoek en dat betekent dat je je misschien al moet voorbereiden op de erfbelasting die je dat jaar misschien moet betalen. Het is belangrijk om te weten wat er allemaal bij erfbelasting komt kijken, zodat je er zo goed mogelijk op voorbereid bent. AGW helpt je hierbij. Wij bieden je heldere informatie over erfbelasting en kunnen je begeleiden bij het afsluiten van testamenten, het opstellen van een erfbelastingplan en het nemen van beslissingen met betrekking tot erfbelasting in 2023. Laat onze experts je helpen om je erfbelasting zo voordelig mogelijk te regelen!

Erfbelasting is een belasting die wordt geheven op de waarde van een erfenis. In Nederland is erfbelasting voor iedereen die in 2023 een erfenis ontvangt of als erfgenaam optreedt. Erfbelasting is een belasting die door de staat wordt geheven. Het bedrag dat u moet betalen, is afhankelijk van de waarde van de erfenis. In 2023 zal de erfbelasting worden afgedwongen door de Belastingdienst. De Belastingdienst zal de erfbelasting berekenen aan de hand van de waarde van de erfenis.

De waarde van de erfenis

De waarde van de erfenis wordt berekend door de waarde van de bezittingen en schulden die de erfgenaam heeft op het moment van overlijden, te verminderen met de schulden en kosten die nodig zijn om de erfenis te verdelen. Er zijn verschillende manieren waarop u erfbelasting kunt betalen. U kunt de erfbelasting betalen via een rechtstreeks betaling aan de Belastingdienst of via een lening. Als u kiest voor een lening, zal de Belastingdienst de lening verhogen met de erfbelasting die u verschuldigd bent. Als u een erfenis aanvaardt, kan de erfbelasting ook direct worden afgedwongen. De Belastingdienst heeft het recht om de erfbelasting direct van de erfenis af te trekken. AGW kan je hiermee goed helpen.

Een grote erfenis

Als er sprake is van een grote erfenis, kan de Belastingdienst de erfbelasting ook verhogen met de waarde van de erfenis boven de belastingvrije som. Daarnaast kunnen erfgenamen gebruik maken van een erfbelastingverlaging. Als u in aanmerking komt voor deze verlaging, zal de Belastingdienst de erfbelasting verlagen met een bepaald percentage. De verlaging is afhankelijk van de waarde van de erfenis en de situatie van de erfgenaam. Er zijn ook andere mogelijkheden om erfbelasting te verminderen.

Testament bij erfenis

Als u een testament hebt opgesteld, kunt u bepaalde bezittingen uitsluiten van de erfenis. Dit kan helpen om de waarde van de erfenis te verlagen en daarmee de verschuldigde erfbelasting. Ook kunt u bepaalde bezittingen toewijzen aan een andere persoon, zodat deze niet meer onder de erfenis valt. Als u een erfenis ontvangt, is het belangrijk om alle mogelijkheden te onderzoeken om erfbelasting te verminderen. De Belastingdienst kan u hierbij helpen.

AGW Erfbelasting

Neem contact op met de AGW om uw situatie te bespreken. Op deze manier kunt u de erfbelasting zo laag mogelijk houden. In 2023 is erfbelasting een belasting die van toepassing is op iedereen die een erfenis ontvangt. AGW zal u helpen de erfbelasting te berekenen aan de hand van de waarde van de erfenis. Er zijn verschillende manieren waarop u erfbelasting kunt betalen. U kunt ook gebruik maken van erfbelastingverlagingen en andere mogelijkheden om erfbelasting te verminderen.

Blog: Van schaar tot deegrol, je kunt zoveel meer met ChatGPT

Waarom is ChatGPT handig voor jou als zzp’er, zelfs als je de schaar, deegrol of hamer hanteert? De beste manier om erachter te komen, is... Lees verder »

🚀 Topdag op de KvK Startersdag met NOAB! 📊💼

Zaterdag waren we aanwezig op de KvK Startersdag en hebben we geen moment stil gezeten! Een drukbezochte stand, boordevol nieuwsgierige ondernemers die hun reis naar... Lees verder »

De administratieve ingrediënten van lokale lekkernijen

“Wij werken veel met kleine, lokale leveranciers in ons restaurant. We halen ons brood bij Loeffen, hebben verse friet van de Taurus en Wereldtuin Verdeliet... Lees verder »