NOAB-directeur Ed de Vlam kondigt zijn pensioen aan

Ruim 33 jaar lang maakte Ed de Vlam zich sterk voor het bundelen van de krachten van administratief-fiscale dienstverleners. Hij bracht ze samen, zette een stevig kwaliteitskeurmerk neer en stond aan het roer van de groei van een krachtige vereniging. Vanaf 1 november 2022 gaat hij genieten van zijn welverdiende pensioen. Met gepaste trots neemt Ed afscheid, vol vertrouwen in de toekomst van ‘zijn’ NOAB.

Oprichting NOAB

Vanaf de start was hij erbij: op 1 maart 1989 begon Ed als eerste en enige medewerker bij het Nederlandse Verbond van Administratiekantoren (NVAK). Vijf jaar later trad hij aan als directeur van NOAB, ontstaan uit een fusie van NVAK met twee andere verenigingen in de branche. “Van de 10.000 mensen die werkzaam zijn als administratie- belastingdeskundige, is de helft weinig serieus te nemen,” stelde Ed bij de oprichting van NOAB. De nieuwe vereniging moest orde brengen in een sterk verdeelde administratieve branche.

En dat gebeurde. Onder leiding van Ed groeide NOAB uit tot een volwaardige gesprekspartner voor de overheid, financiële instellingen en andere stakeholders, gewapend met een sterk kwaliteitskeurmerk dat de norm werd in de branche.

Vertrouwen in de toekomst

Verbinding, vertrouwen en integriteit zijn voor Ed altijd de sleutelwoorden geweest voor de vereniging.

Hij drukte zijn onmiskenbare stempel op de ontwikkeling van de vereniging, zowel beleidsmatig als operationeel. En bleef daarbij altijd openstaan voor nieuwe ontwikkelingen.

Alle vertrouwen in de toekomst

Ed kijkt uit naar zijn pensioen en heeft alle vertrouwen in de toekomst van NOAB. “Met een gerust hart laat ik over een aantal maanden een sterke en financieel gezonde club achter, met bijna 1.100 aangesloten kantoren, een toegewijd team en goede plannen voor de toekomst. Die wetenschap geeft me rust.”

Met het vertrek van Ed krijgt NOAB een eenkoppige directie. Vanaf 1 november 2022 zet Michel Hamer de dagelijkse leiding van de organisatie zelfstandig voort.

 

Over NOAB

De Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen is een branchevereniging met ruim 1.000 aangesloten kantoren. Deze aangesloten administratie- en belastingadvieskantoren bedienen tezamen ongeveer 175.000 ondernemers in het MKB-segment. NOAB helpt kantoren naar een toekomstproof businessmodel waarbij het ontzorgen, begeleiden en adviseren van de ondernemer centraal staat. NOAB probeert de concurrentiepositie van haar leden te versterken door hoge kwaliteit van hun dienstverlening en het genereren van efficiency door krachtenbundeling.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht [1].

[1] https://noab.nl/nieuws/

Generated by Feedzy